Het landgoed Tenuta Degli Dei is sinds de jaren 70 in het bezit van de familie Cavalli. Rond het jaar 2000 besloot de zoon van modegoeroe Roberto Cavalli, Tomasso Cavalli, het domein in hartje Chianti (Toscane) om te toveren tot een kwaliteitsvol wijndomein. Tenuta Degli Dei ligt in het dorpje San Leoline, in de buurt van Panzano. De wijngaarden liggen in de welbekende Conca d’Oro vallei. Deze is uitermate geschikt voor de wijnbouw omwille van de bodem en zijn unieke oriëntatie aan zonlicht. In 2010 werd het domein uitgebreid met de aankoop van een Chianti Classico wijngaard waar enkel Sangiovese druiven worden verbouwd. In 2013 komt de eerste wijn hiervan op de markt en deze ligt volledig in de stijl van het huis. Tomasso krijgt voor het maken van zijn wijn de hulp van Gioia Cresti en Carlo Ferrini. Twee wijnmakers die sinds 1998 samenwerken en die hun naam reeds enige tijd gemaakt hebben. De bodem is een mengelmoes van mergel en klei. Naast de Franse rassen Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Alicante Bouschet staat er dus ook Sangiovese in aanplant.

 • Inhoud: 750ml

  Eentje voor de liefhebbers van zachte verfijning. Aroma’s van rijpe braam, rode bes, kruidnagel, zoethout en cederhout ontvouwen zich in een gepolijste blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De tannines zijn zijdezacht en dringen zich niet op in het veelzijdige kader. Een minerale noot begeleidt de afdronk.

  Druif:  50% Cabernet Sauvignon, 35% Petit Verdot, 15% Cabernet Franc

 • Inhoud: 750ml

  De diepe kleur roept associaties op die door de aangename geur van bosbessen, wilde bramen, tabak en koffie moeiteloos worden bevestigd. De Le Redini is fluweelzacht maar bezit ook punch, dankzij de toevoeging van een klein tikje Alicante Bouschet druif. De wijn wordt een jaar bewaard in kleine eikenhouten vaten en gist ook onder impuls van een bijzondere bacteriesoort op de druivenschil.

  Druif:  90% Merlot, 10% Alicante

 • Inhoud: 750ml

  Een klasse Chianti Classico met alle mooie eigenschappen van de streek en de druif. In de geur heeft deze Tenuta Degli Dei Chianti Classico indrukken van bramen en kersen, beetje kaneel en laurier aangevuld met andere kruiden en vanille. De smaak is complex en rijp met een dikke aanzet van zwart fruit, beetje vanille en lichte kruiden op de tong. De finale of afdronk is lang en erg verfijnd.

  Druif:  100% Sangiovese